Menu Sluiten

Jeansmaten tabel

Wat je de juiste jeansmaat? Een jeansmaat kan een confectiemaat zijn maar ook een breedtemaat of lengtemaat. In de onderstaande tabel kun je de verschillende jeansmaten bekijken. Voor heren en dames is er veelal een verschil in de maatvoering te ontdekken. Ditzelfde geldt ook voor kinderen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Bij Zalando Lounge en Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.


Bekijk hier de maattabellen >>

Bekijk hier de Size Helper bij Zalando Lounge >>

Broekmaten omrekenen & jeansmaten

In het buitenland kan het voorkomen dat je een broek hebt gevonden waarvan de maatvoering anders is dan je in Nederland gewend bent. In veel gevallen zul je dan de broekmaat moeten omrekenen. Je kunt bijvoorbeeld Amerikaanse, Engelse, Franse of Italiaanse jeansmaten tegenkomen. Met behulp van de tabel kun je maten van een broek of jeans eenvoudig omrekenen naar de Europese broekmaten of jeansmaten.
Jeansmaten dames

Voor dames worden er vaak verschillende maatvoeringen gebruikt. Dit komt mede doordat winkelketens grote partijen kleding inkopen waardoor er ook kleding tussen kan zitten die eigenlijk voor een ander land waren bedoeld. Tijdens een sale, outlet of hoge korting is de kans het grootst dat je de dames broekmaten moet omrekenen met behulp van een tabel. Onderaan deze pagina kun je een dergelijk tabel bekijken.

Jeansmaten heren

Bij de heren worden naast de reguliere jeansmaten ook vaak de confectiematen gebruikt. De broekmaten in de zin van een pantalon kun je ook tegenkomen. Je zult dan op basis van de kostuummaten moeten omrekenen. Daarvoor zijn ook tabellen beschikbaar. De jeansmaten heren tabel kun je gebruiken zonder rekenmachine zodat je snel en eenvoudig de broekmaten kunt omrekenen.

Kinderen

Ook voor kinderen is er een broekmaten tabel beschikbaar. Zoals je daarin zult zien is er veel rekening gehouden met de lengte van het kind. De confectiematen worden bij kinderen in mindere maten gebruikt als bij volwassenen. Daardoor heb je meer mogelijkheden en zie je minder verschillen in de jeansmaten. Tevens is er geen verschil tussen jongens en meisjes.

Tabel jeansmaten heren en dames:

Jeansmaten tabel

Dames:

Heren:

Bron tabel: Jeansmaten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *