Menu Sluiten

Kledingmaat heren

Halsgrootte

Gebruik de tape om rond de basis van je nek te meten. Je meet daar waar je nek je schouders raakt. Plaats een vinger tussen je nek en het meetlint voor een iets losse pasvorm.

Mouw

Om de maat voor beide mouwen te noteren, buig je je elleboog en leg je je hand op je heup. Vraag iemand om te meten vanaf het midden van de achterkant van je nek, achter je schouder en elleboog langs, tot het polsbot.

Kledingmaat heren

Borstbreedte

Deze meting moet worden uitgevoerd onder je oksels, rond het breedste deel van je borst- en schouderbladen. Zorg ervoor at het meetlint horizontaal gehouden wordt en trek niet te strak. Of houd je adem in tijdens het meten.

Taille

Wanneer je de taille wilt meten, doe je het meetlint om je natuurlijke taille, die dicht bij je navel moet zitten. Om de juiste maat aan te houden, steek je een vinger tussen de tape en je lichaam voordat je meet.

Broekmaat

De broekspijp wordt gemeten tussen je lies en je onderste enkel. Misschien vind je dat het gemakkelijkst te meten op een broek die al bij je past. Op die manier weet je zeker dat de rest van de broek een goede fit heeft, op deze manier kan je de broekmaat berekenen.